10 ways to save money

Jeg har fått noen spørsmål tidligere om jeg har noen tips til hvordan man kan spare litt penger som student, og gjett om jeg har!

1. Se alltid på kilopris, ikke hva som er billigst der og da. Du får f.eks. 300g kylling til 49kr og blir fristet til å kjøpe det, men samtidig kan du få 1kg for 90kr. Da lønner det seg selvfølgelig å kjøpe sistnevnte. Det samme gjelder ost! Kjøp alltid den største pakken, da sparer du mest i lengden selv om det er dyrest der og da. Alt er billigere i store mengder: shampoo, dopapir, vaskemiddel

2. Hvis du har muligheten til det - kjøp kjøtt i Sverige. Det er mye annet man også kan spare penger på, som dopapir, men hovedsakelig kjøtt. Fyll opp fryseren, så trenger du kun kjøpe råvarer i Norge. 

3. Frys ned varer i porsjoner. Ikke frys ned hele karbonadedeig-pakken fra Sverige på 2kg. Vei opp 300-400g (hvis man er to personer), flatpakk det og frys det ned. Når det er flatpakket tar det også mindre plass enn en klump, og man trenger ikke tine det, fordi det tiner i stekepannen. 

4. Lag ukemeny, skriv handleliste og kjøp alt du trenger for hele uken på mandag. Hvis man handler hver eneste dag drar man ofte med seg mye annet på hver eneste handletur, og da blir det plutselig 200-300kr hver dag, ikke 400kr bare på mandag. 

5. Kjøp FirstPrice- eller Best Pris-produkter. Vi kjøper alt vi kan der, bortsett fra ost. Husk at hvis det ikke står ost på pakken, er det ikke ost. Som f.eks. "revet" fra FirstPrice. Best Pris og FirstPrice/Eldorado har boil-in-bag-ris, sauser, tacolefser, paprika, mais, frosne bær osv., som smaker helt likt de dyrere variantene. 

6. Bli medlem på Studentkortet.no. Der er det mange gode tilbud på mye nyttig. Du får bl.a. mobilabonnement til 299kr i mnd. hos Chess! 

7. Spør alltid etter studentrabatt; trening, hotell osv. Det er faktisk studentrabatt å få flere steder enn man skulle tro. 

8. Vær klar over at du kan kjøpe månedskort på buss, tog og tbane til ungdomspris frem til du fyller 20 år. Slik er det i hvert fall i Oslo. Det er faktisk en stor  prisforskjell på ungdom- og studentpris! 

9. Hvis det er noe du mangler, enten det er stuebord, oppvaskmaskin eller bøker - se om du får kjøpt det brukt. Det er mye penger å spare. 

10. Spar småpenger! Hver gang du har noen kroner til overs, eller panter flasker - legg dem i krukka. Eventuelt kan du sette på "morsom sparing" via banken din, slik at hver gang du bruker bankkortet ditt settes 1, 5 eller 10 kr inn på en egen konto. Da sparer du plutselig mye uten å merke det! Jeg har flere tusen kroner på min konto, og det er så gøy. 

Dette er mine tips, og det som fungerer for oss. Legg gjerne igjen en kommentar hvis dere har noen andre supre tips! 

-

These are tips for a student and how to save more money :-) For English, please use Google Translate. 

 

Liker

Kommentarer

Instagram