My favorite intervals

Jeg har aldri hatt bra kondis og har alltid hatet å løpe, men i det siste har jeg plutselig fått en trang til å bli bedre på det. Jeg har prøvd sikkert 15 forskjellige intervaller, men har endt med tre favoritter hvor jeg fort merker forskjell.

1. 4x4. Klassisk og alltid like gøy å gjennomføre. Prinsippet er enkelt - du løper i 4 min og tar en 2 min lang "pause." Det er viktig å varme opp godt (forsåvidt viktig uansett), samt holde seg aktiv og varm i pausen.

2. Tabata-intervaller. Denne ble jeg fortalt om på PT-time for noen uker siden, og helt seriøst - jeg blir dødsliten. Man løper fort (for meg er det 15-16 km/t) i 20 sek, hopper av/stopper i 10 sek, og gjentar åtte ganger slik at man til sammen har løpt i fire min. Det er så gøy når man merker man kan øke farten etter bare en liten uke, og det tar bare 15 min med oppvarming!

3. Pyramideintervaller. Disse "lærte" jeg på en løpetime på Elixia, og går ut på at du løper 1 minutt - 2 minutter - 3 - 4 - 3 - 2 - 1. Pausene i mellom skal være halvparten av perioden du løp, så mellom de to første skal pausen være 30 sek osv.

Dette er mine personlige favoritter, og jeg er på ingen måte noen ekspert eller prøver å være det. Dette er bare tips til intervaller du kanskje ikke har prøvd før, som jeg synes er veldig gøyale ;-) 

-

For English, please use Google Translate.

Liker

Kommentarer

poppiesandprada
poppiesandprada,
Så gode tips. Selv har jeg"løpt meg opp" fra å klare 2 min til å klare 37 min sist. Men det er uten intervalltrening ellerno... bare løping. Har fått liktorn (eller et eller annet de hadde et latinsk navn på) og det er sykt vondt til tider så nå blir det mindre løping og desto mer styrke på meg... ☺
nouw.com/poppiesandprada
henr1ette
henr1ette,
Jeg klarer ikke "langkjøring"😳 da blir jeg sliten etter 4 min. Tror det er psykisk.. Den dagen jeg klarer 37 min er jeg rimelig fornøyd! Så flink du er.
Liktorn er grusomt, men ingenting hjelper annet enn å la det hvile litt..kjedelig!
nouw.com/henr1ette
bysynnelivang
bysynnelivang,
Jeg elsker pyramideintervaller 😊 Når jeg var spinninginstruktør kjørte jeg alltd det, og det er så vanvittig bra trening!
nouw.com/bysynnelivang

Instagram