Recipe: Chocolate Fondant

God morgen, og hei til mandag! Jeg tenkte å starte denne dagen med en oppskrift på den beste sjokoladefondanten som finnes. Det er viktig å kose seg litt på en mandag, eller så nærmer jo 17.mai seg og dette er uten tvil noe å servere da ;-)

-

Good morning, and hello Monday! I thought I'd start this day off by sharing my chocolate fondant recipe. It's important to enjoy yourself on a Monday ;-)

For 4 normale porsjoner eller 2 store: 1/2 dl sukker, 1/2 dl hvetemel, to egg, 50g margarin og 50g kokesjokolade.

For four normal servings or two big ones: 1/5 cup sugar, 1/5 cup flour, two eggs, 1.8 oz butter and 1.8 oz chocolate.

Smelt smøret i en kjele, ta kjelen av platen og smelt sjokoladen sammen med smøret.

Melt the butter, remove the pan from the plate and melt the chocolate with the butter.

Bland egg og sukker godt sammen.

Mix eggs and sugar well.

Rør sammen sjokoladen og smøret, og ha det over i bollen sammen med eggene og sukkeret.

Stir the chocolate and the butter, and pour it in to the eggs and sugar mixture.

Sikt over melet og rør forsiktig inn.

While stirring, ad the flour little by little.

Hell så den ferdige røra over i porsjonsformer. De skal fylles 3/4 fulle. Røra er litt "slimete" når den er ferdig.

Pour the mixture in to ramekins. They should be 3/4 full.

Stek på 220 grader i 7-8 minutter. Steketiden avhenger av både ovn og størrelse på porsjonsformene, så det lønner seg å prøve seg frem litt. For meg er 7 min. perfekt :) Sjokoladefondanten er perfekt når den kun er stekt på utsiden, og helt myk i midten slik at sjokoladen renner ut når du setter skjea i den.

Server med vaniljeis og jordbær, og nyt!

Put them in the oven at 430 degrees for 7-8 minutes. Time depends on both the oven and the size of the ramekins, so try one first. The chocolate fondant is perfect when it's completely soft in the middle, so when you put your spoon in it, melted chocolate comes out.

Serve with vanilla ice cream and strawberries, and enjoy!

Liker

Kommentarer

Instagram