Study tips

Jeg er jo midt inne i eksamensperioden - som mange av dere - så jeg tenkte jeg skulle dele mine beste studietips. Dette er det som funker best for meg, i hvert fall ;-)

1. LAG LISTER! Jeg jobber 100x bedre når jeg har en (realistisk) liste over hva jeg skal få gjort i løpet av dagen. Jeg får ikke sove før listen er fullført, og det er litt enklere å pushe seg selv til å lese det siste kapitlet, slik at man kan krysse det av listen. Og det føles så sinnsykt godt å krysse det av!

2. FÅ NOK SØVN! Dette er ekstremt viktig for meg. Jeg trenger minst 8 timer søvn hver natt for å fungere. Sover jeg mindre enn 8 timer får jeg ikke noe ut av lesingen og jobbingen uansett, så jeg kan like så greit sove litt mer og jobbe mer effektivt resten av døgnet.

3. SPIS ORDENTLIG MAT! Det er så lett å småspise hele dagen når man bare sitter hjemme/på lesesalen, men jeg synes det er så viktig med ordentlige måltider. En god frokost, en god lunsj og skikkelig god middag. Og masse frukt og godt som mellommåltider. Jeg funker i hvert fall veldig dårlig når blodsukkeret mitt er lavt. Da klarer jeg ikke tenke helt.

4. HA ORDEN RUNDT DEG! Når jeg sitter ved bordet og leser kommer mine tvangstanker frem. Tusjene må ligge ved siden av hverandre, boken må ligge helt rett, osv. Ha ha! Jeg må ha det ryddig og ordentlig så langt jeg ser, hvis ikke klikker det for meg.

5. TA PAUSER! Jeg pleier alltid å si at hvis jeg leser ferdig bare de fem kapitlene, så skal jeg se en episode Californication. Da blir jeg så motivert til å fullføre, fordi jeg vet noe gøy kommer. Ha ha!

6. TREN! Jeg får så mye overskudd av å trene, så en kjapp økt på 45 min tar jeg meg tid til. Jeg gjorde ikke det før sommeren, og merker så stor forskjell nå. På søndag skal jeg på yoga, satser på at det gjør underverker ;-)

Sist, men ikke minst: legg bort bøkene 16:00 dagen før eksamen. Lag en god middag, se en bra film og gjør noe som får tankene dine over på noe annet. Å ta med notatene på skolen og lese mens du venter på at eksamen skal starte er - i mine øyne - noe av det dummeste du kan gjøre. Det du ikke kan 16:00 dagen før, lærer du mest sannsynlig aldri. Lykke til!

-

​For English translation, please use Google Translate.

Liker

Kommentarer

Instagram